- Süre :
- Haftalık Saat:
- Eğitim Hedefi :
- Eğitim Dili:
- Videolu Ders :
- Zorluk Seviyesi :
- Canlı veya Online Eğitim :
EĞİTİMLERİN GENEL AMAÇLARI:
- Test of English as a Foreign Language yani TOEFL, ilk olarak 1964 yılında düzenlenmiştir. Türkçe olarak ise TOEFL sınavı nedir diyorsanız Yabancı Dil Olarak İngilizce Sınavı demektir. TOEFL, başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerine girişte istenen bir test iken günümüzde dünya çapında Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur ve Malezya’nın da aralarında bulunduğu 130 ülkede 9000’den fazla üniversite ve kurum tarafından kabul ediliyor.
- IELTS, eğitim kurumlarından işverenlere, devlet kurumlarından mesleki kuruluşlara kadar dünya genelinde 11.000'den fazla kurum tarafından kabul edilen güvenilir bir İngilizce dil sınavıdır. IELTS, akademik İngilizce dil yeterliliğinizi dinleme, okuma, yazma ve konuşma pratiği seviyesinde dört beceri genelinde değerlendirir.
Eğitim Kazanımları
IELTS, genel ve akademik olmak üzere iki farklı türde düzenlenmiştir. Genel sınavlar göçmenleri ve genel İngilizce seviyelerini test ederken, akademik sınavlar bir üniversiteye kabul için yabancı dil yeterliliğini belirlemek için kullanılır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma bölümlerinden oluşan sınav yaklaşık 2 saat 45 dakika sürmektedir.
IELTS, çeşitli amaçlar için uluslararası düzeyde İngilizce yeterliliğinizi ölçen önemli bir dil sınavıdır. IELTS Academic (IELTS Academic Test), üniversite veya akademik düzeyde İngilizce yeterliliğini ölçmek için kullanılan uluslararası kabul görmüş bir İngilizce sınavıdır. Yurtdışında yüksek öğrenim için bir üniversiteye başvuruyorsanız, örneğin Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, IELTS Akademik-IELTS Akademik Sınavına girmeniz gerekecektir. Özet olarak IELTS Academic, üniversite düzeyinde eğitim almak isteyenler içindir. IELTS Akademik sınavdan istenilen puan başvuru yapacağınız yüksek öğretim kurumuna göre değişiklik gösterebilir. Başvuruda bulunmadan önce IELTS Akademik sınavdan kaç almadığınız gerektiğini eğitim görmeyi düşündüğünüz kurumdan öğrenebilirsiniz. Üniversite hazılık atlama, yurtdışında iş başvurusu, THY pilot alımı gibi iş ilanlarına başvurmak içinde kabul görür. IELTS Akademik Test Puanı, IELTS Genel Test Puanı gerektiren tüm kurumlar ve işe alımlar için geçerlidir. IELTS Academic puan 2 yıl geçerlidir.
Dinleme Bölümü : Dinleme, her biri 10 sorudan oluşan toplam 40 sorudan oluşan 4 bölüme ayrılmıştır. Bilgisayar destekli sınavda, tüm soruları 30 dakika içinde yanıtlamanız istenmektedir. Yazılı sınav, tüm cevapları çözüm anahtarına geçmeniz için size 10 dakika daha verecektir. Sınav süresince sadece bir kez konuşmayı dinleme hakkınız vardır. 40 sorudan 35/36 veya daha fazlasını doğru cevaplarsanız, 8 bandında puan alacaksınız. Noktalar, virgüller, karakter hataları vb. durumlarda cevap yanlış olarak kabul edilir. Cevabı da soru kapsamında yazmanız gerekiyor. Örneğin, bir soru bir kelime ve bir sayı yazmanızı isterse, iki kelime yazmak cevabı yanlış olarak işaretleyecektir.
Okuma: Okuma bölümünde 3 farklı bölümde toplam 40 soruyu bir saat içerisinde yanıtlamanız gerekmektedir. Elbette bu bölümde, dinlemede olduğu gibi, yanlış olan doğruya götürmez. 40 sorudan 30-32’sini doğru cevaplarsanız, 7 sorudan puan alacaksınız. Yazılı sınava giriyorsanız, bu bölümdeki cevap anahtarındaki tüm cevapları tamamlamak için 10 dakika daha süre verilmeyecektir. Yazma: Yazma bölümü, İngilizce yazım becerilerinizi iki farklı bölümde test eder. Task 1 olarak adlandırılan ilk bölümde, akademik sınavın bir parçası olarak grafiği veya tabloyu yorumlamanız gerekiyor, ancak genel sınavda günlük kullanım için bir mektup yazmanız gerekiyor. Mümkünse bu bölüme en fazla 20 dakika ayırmalısınız. Task 2 olarak adlandırılan ikinci bölüm, eğitimde fırsat eşitliği, çocukların bilgisayar kullanımı ve küresel ısınma gibi ortak konular hakkında sorular soruyor. Fikrinizi kompozisyon formatında yazmalısınız. Bu bölümün 40 dakika sürmesini öneriyoruz. Genel olarak her iki bölümde de noktalama işaretleri, günlük hayatta nadiren kullanılan kelimelerin kullanımı, cevapların tutarlı ve tutarlı olup olmadığı ve soruların eksiksiz cevaplanıp cevaplanmadığı gibi dil bilgisi kullanımı değerlendirilir. Dinleme ve Okuma bölümünden farklı olarak, sınav görevlisi cevabınızı gözden geçirecek ve derecelendirecektir.
TOEFL SINAVI
Yabancı bir öğrenciyseniz ve / veya İngilizce konuşulan üniversitelere kaydolmak isteyen, anadili İngilizce olmayan bir öğrenciyseniz, kendinizi TOEFL testi hakkında sorarken bulabilirsiniz. Ne anlama geliyor? O nedir? Bunu almak gerekir mi? Soru listeniz muhtemelen sonsuzdur. Ve biz onlara cevap yardımcı olmak için buradayız!
TOEFL, İngilizce yeterliliğini test eden ve bir adayın İngilizce konuşma ve anlama yeteneğini değerlendirmek için sunulan bir sınavdır.
Sınavda dört alanda test edileceksiniz: okuma, yazma, dinleme ve konuşma . TOEFL sınavını ayıran şey, İngilizceyi gerçek hayatta kullanmakla ilgili olmasıdır. Günlük konuşmalarda kullanılmayan karmaşık dil bilgisi kurallarını ve tanımlarını ezberlemek konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
TOEFL, 50 yıllık tarihi boyunca yaklaşık 30 milyon kişi tarafından kabul edilen yüksek lisans öğrencileri için dünyanın en popüler İngilizce testlerinden biridir. TOEFL’NİN kökenleri Amerika’da olmasına rağmen – ve belki de Kuzey Amerika’daki en yaygın kabul gören İngilizce yeterlilik testi – dünya çapında üniversiteler ve eğitim sağlayıcıları tarafından tanınmaktadır.
Tipik olarak, TOEFL sınavına girenler yurt dışında üniversite veya yüksek lisans yapmak isterler. Ancak akademik bir amaç için İngilizce ustalığını göstermesi gereken herkes TOEFL’a girebilir. Bu, yabancı bir liseye, değişim programına, topluluk kolejine veya öğrenci vizesine başvuran herkesi içerir.
TOEFL, İngilizcenin akademik bir ortamda nasıl kullanıldığına odaklanır, bu nedenle okullar ve üniversiteler kabul amacıyla TOEFL puanlarını kullanır. TOEFL’daki okuma bölümleri gündelik veya konuşma İngilizcesi yerine resmi, akademik dil ve üst düzey kelime dağarcığı kullanır.
TOEFL Testi Kimler için uygundur ?
TOEFL esas olarak İngilizce konuşulan bir ülkede bir üniversite veya yüksek lisans programına katılmak isteyen öğrenciler için tasarlanmıştır. Ancak insanlar TOEFL’ı başka amaçlar için de alabilirler. TOEFL testi şu gruptaki kişiler içinde uygudur :
• İngilizce konuşulan bir ülkede liseye giren öğrenciler
İngilizce konuşulan bir ülkede 2 yıllık community college programlarına katılan öğrenciler
• Belirli bir alanda lisanslı veya sertifikalı olmak isteyen kişiler
• Göç amaçlı İngilizce dil becerilerini göstermek için gereken insanlar
• Sadece resmi bir ortamda İngilizce dil becerilerini değerlendirmek isteyenler
Testin oluşturanlar, TOEFL’ı almaya çalışmadan önce öğrencilerin en az 11.sınıfta (veya 17 yaşında) olmalarını önerir. Test, bazı zor pasajları okumanızı ve bazı üst düzey kelime dağarcığına aşina olmanızı gerektirir ve çoğu öğrenci 11.sınıftan önce bu tür bir dil yapısı ile karşılaşmaz.
Her kolej veya üniversite, gelen uluslararası öğrencilerin TOEFL almasını gerektirmez.
Genellikle TOEFL aşağıdaki durumlar için istenebilir:
• Eğer İngilizce ana diliniz değilse
• Eğer ana eğitim diliniz en az beş yıldır İngilizce değilse
Bazı okullar, eğer aşağıdaki şartlarınız varsa, TOEFL testine girmenizi istemeyebilir :
• ACT veya SAT’IN İngilizce, okuma ve yazma bölümlerinde belirli bir yüzdelik puan aldıysanız
• Son iki yılda bir TOEFL testine girdiyseniz
• İngilizce konuşulan bir ülkeden diploma veya derece aldıysanız
Neden TOEFL’ı Almalısınız ?
Akademik dil genellikle yoğun ve resmidir, bu nedenle uzun yıllar İngilizce öğrenmiş kişiler bile İngiliz akademik ortamında mücadele edebilir.
Bir üniversite sizi bir akademik programa kabul etmeden önce, kabul kurulu İngilizce temelli bir programın kurs yükünü kaldırabileceğinizi bilmek ister: TOEFL puanınızı İngilizce becerileriniz için standart bir ölçü olarak kullanırlar.
Birincil dilin İngilizce olduğu bir ülkedeki okullara başvuran uluslararası bir öğrenciyseniz, büyük olasılıkla başvurunuzun bir parçası olarak TOEFL sınavına girmeniz gerekecektir. Pek çok okul diğer İngilizce sınavlarından alınan puanları da kabul etmektedir, ancak TOEFL şu anda en popüler İngilizce değerlendirme sınavıdır.
ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda dahil 130 ülkede 9.000 üniversite TOEFL puanlarını kabul etmektedir. Dünyanın en iyi 100 üniversitesindeki tüm okullar TOEFL’i kabul eder.
Geleceğinizi planlarken Batı Enstitü olarak sizlerin yanında olmak istiyoruz. Profesyonel eğitimcilerden oluşan Akademik Sınavların’ın desteği ile Yurtdışı Eğitim hayallerinizi gelin birlikte gerçekleştirelim.