E-Devlet üzerinden sertifika nasıl sorgulanır?

Sertifikala

E-Devlet üzerinden sertifika sorgulama

Birçok vatandaş iş başvurusu yaparken çeşitli eğitimlere giderek almaya hak kazandığı sertifikaları da cv’sine ekliyor. Sertifikalar özellikle iş başvurularında rakiplerin önüne geçerek dikkat çekmemizi sağlayabiliyor. Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları kaybedebiliyor veya basılmış şekilde almayabiliyor. Bu gibi durumlarda e-Devlet sistemi üzerinden almaya hak kazandığınız sertifikayı sorgulamak mümkün oluyor. Birçok vatandaş özellikle devlete bağlı halk eğitim merkezleri ve üniversitelerden aldığı sertifikaları e-Devlet’ten nasıl sorgulayacağını merak ediyor. e-Devlet sertifika sorgulama işlemi için şu adımları takip edin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek ‘Giriş’ butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak ilgili yere ‘Sertifika Sorgulama’ yazarak arama işlemine devam edin. 

  • Açılan sayfada çeşitli kurumların ve üniversitelerin isimleri bulunmaktadır.

  • Burada hangi kurumdan eğitim aldıysanız ve sertifikanız bulunuyorsa o kurumu bularak üzerine tıklayın.

  • Açılan sayfada almaya hak kazandığınız sertifikaları görebilir ve ‘Barkodlu Belge’ yazısına tıklayarak sertifikanızı oluşturup çıktısını alabilirsiniz.

  • Ayrıca devlete bağlı halk eğitim kurslarından aldığınız sertifikaları görüntülemek için ‘Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama (Milli Eğitim Bakanlığı)’ sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

 

Yeni Yıl İndirimlerini Kaşçırmayın

Hayalinizdeki eğitimleri yeni yılda taksitli alın, hayallerinize geç kalmayın !
indirim

Son Eklenenler

Sosyal Medya Hesaplarımız

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram